Gør din konto ondt oven på julen? Start året godt ud

Julen er ovre og det nye år er godt i gang. Mange har i julen spist alt for meget mad og brugt alt for mange penge. Nu er det tid til den klassiske januar-kur, også for privatøkonomien.

Januar er generelt en økonomisk udfordrende måned. Ifølge Intrums European Consumer Payment Report 2018 siger 21% af danskerne, at januar er den økonomisk hårdeste måned på året. Men når nu pengene allerede er brugt på julegaver og nytårsfest, hvad kan du så gøre for at udbedre skaden?

  1. Få overblik over din økonomi. Undersøg om du har lavet et overtræk, samt hvor mange penge du har til overs, efter du har betalt dine faste udgifter.
    Det er en god idé at opstille et budget for hele året og få et klart billede af hvor stort dit rådighedsbeløb er pr. måned.
  2. Har du købt på kredit, så sørg for at betale af så hurtigt som muligt, da der kan løbe fordyrende renter på dit lån. Kan du ikke betale det hele på én gang, kan du undersøge om det er muligt at indgå en afbetalingsordning.
  3. Tal med din bank og få gode råd til at sikre, at du har de mest optimale løsninger.
Det er vigtigt at få overblik over sin økonomi, især oven på en dyr julemåned. Januar sætter kursen for resten af året og det er vigtigt at privatøkonomien hænger sammen, så der også er plads til uforudsete udgifter i løbet af året.
Jens Hjortflod, Adm. Direktør for Intrum i Danmark