Januar blues?

Synes du at januar er trist og grå, og spekulerer du over hvordan du skal fylde det hul, december har efterladt i din økonomi? Så er du ikke alene. Hver femte dansker har det ligesom dig!

Mange oplever januar som en udfordrende måned og den sværeste måned økonomisk set. Faktisk gør det sig gældende for hele 19%, ifølge Intrums European Consumer Payment Report.

Men når nu pengene allerede er brugt og din konto bløder oven på decembers udskejelser, hvad kan du så gøre for at udbedre skaden?

  • Start med at få et overblik. Undersøg om du har lavet et overtræk, og tal eventuelt med din bank om, hvordan du kan komme tilbage i plus.
Det er vigtigt at få overblik over sin økonomi, især oven på en dyr julemåned. Januar sætter kursen for resten af året og det er vigtigt at privatøkonomien hænger sammen, så der også er plads til uforudsete udgifter i løbet af året.
Jens Hjortflod, Adm. Direktør for Intrum i Danmark.
  • Har du købt på kredit, så sørg for at betale af så hurtigt som muligt, da der kan løbe fordyrende renter på dit lån. Kan du ikke betale det hele på én gang, kan du undersøge om det er muligt at indgå en afbetalingsordning.
  • Lav et budget. Det er en god idé at lave et budget for hele året, så du ved hvor mange penge du har tilovers, efter dine faste udgifter er betalt, og hvor stort dit rådighedsbeløb er pr. måned.

Få hjælp til at lave dit budget

Download gratis skabelon

Et godt råd fra Jens Hjortflod

Stifte ikke gæld, for at betale gæld. Det er den hurtigste vej ud i en ond spiral, som kan være svær at bryde. Lav i stedet et budget og få overblikket over din økonomi.

Har du meget gæld, lav da en liste over hvem du skylder penge, hvor meget du skylder og hvornår gælden skal indfries. På denne måde får du et godt overblik. Nu kan du gå i gang med, at lave aftaler med dine kreditorer, så du kommer sikkert af med din gæld.