Intrum skaber en ny måde at arbejde på i Grækenland

Handlen mellem Intrum og Piraeus Bank vedrørende bankens interne afdeling for lånservice, har skabt den største kreditstyringsplatform i Grækenland.

I den første handel af sin art på det græske marked blev Piraeus Bank og Intrum enige om en separation af bankens forretningsenhed, lånservice. Platformen, Intrum Hellas, startede med aktiver under administration til en værdi af € 28 mia. og næsten 1.000 ansatte. 

Aftalen blev offentliggjort i juni 2019 og gennemført fire måneder senere. Piræus beholdt en ejerandel i det nye selskab såvel som i et separat ejendomsejet (REO) administrationsselskab, hvilket gav banken chancen for at få del i fremtidige afkast.

Som led i handlen har Intrum Hellas indgået en langsigtet serviceaftale med Piræus. Aftalen dækker alle typer lån (forbrugslån, realkreditlån, SMV- og virksomhedslån) og er gældende i deres fulde kreditcyklus.

Partnerskabet har leveret markant forbedret driftseffektivitet til Piræus og har faciliteret hurtigere NPL-reduktion, hvilket giver banken mulighed for igen at fokusere på sin kerneforretning samt drage fordel af sin minoritetsandel i Intrum Hellas.


Om Intrum

Som markedsledende kreditstyringsvirksomhed har Intrum en omfattende ekspertise indenfor inkassotjenester. Vi har egne kontorer i 24 lande i Europa samt i Sydamerika (Brasilien) og mere end 10.000 erfarne medarbejdere, som alle dagligt ønsker at gøre en forskel — for dig og dine kunder.