«Mangfoldighed gør at vi bliver bedre til problemløsning»

Mohammed Salloum arbejder som Chief Transformation Program Officer hos Intrum. Han har delt nogle tanker om mangfoldighed og lederskab.

Mohammed Salloum, Chief Transformation Program Officer, Intrum

Hvorfor er mangfoldighed så vigtig i erhvervslivet?

Mangfoldighed gør, at vi bliver bedre til kognitiv processing, udveksling af information og problemløsning. Det giver grundlag for idéer, erfaringer og perspektiver, som vi kan udveksle og bygge videre på. Jeg kunne fortælle vidt og bredt om alle fordelene ved et mangfoldigt team, men i bund og grund så ser jeg bare, at der både på det personlige og organisatoriske plan ydes bedre.

Tror du at kvinder leder anderledes end mænd? Hvis ja, hvordan?

Min personlige mening er, at ledelse ikke afhænger af køn men derimod af andre aspekter såsom personlighed og erfaringer. Selv om nogle av de bedste ledere jeg har arbejdet med indenfor interessentledelse og samarbejde har været kvinder, så er jeg overbevist om, at personlige værdier og erhvervserfaring påvirker lederstilen.

Hvordan vil du beskrive din måde at lede på?

Jeg foretrækker at lede på på samme måde, som jeg helst selv vil ledes. At få en overordnet vejledning men samtidig have friheden til at tage ejerskab og lede indenfor de givne rammer.  For mig er det derfor vigtigt at uddelegere ansvar og se mit team både udvikle og udmærke sig.

Mangfoldighed gør, at der både på det personlige og organisatoriske plan ydes bedre.
Mohammed Salloum, Chief Transformation Program Officer, Intrum.

Hvad er dit vigtigste tip til unge talenter, som skal i gang med at gøre karriere?

Jeg tror det er vigtigt, at unge talenter bruger deres uerfarenhed til egen fordel. Stil spørgsmål og undersøg hvorfor ting er som de er. Nye perspektiver fra unge mennesker som fortsætter med at udfordre, dét tilfører vigtig værdi til virksomheden.

Har du lagt mærke til, om der er forskel i de udfordringer  kvinder og mænd møder i lederstillinger?

Min erfaring fortæller mig, at kvinder plejer at have større ydmyghed end mænd. Derfor tror jeg, at kvinder bør blive bedre til at tage æren for deres indsats og de fantastiske resultater, de skaber.

Hvad gør dig mest stolt i dit arbejdet hos Intrum?

Intrum er en arbejdsplas med stolte traditioner, med dygtige og motiverede mennesker som sammen er på en vældig spændende rejse! Jeg er stolt over at tage del i dette.