Medmenneskelig inkasso - vejen frem til en sund økonomi

At kunne vise medmenneskelighed er lige så vigtig en egenskab som at have indgående viden om inkasso, når vi hos Intrum hjælper både gældsramte privatpersoner og virksomheder med at finde løsninger på økonomisk udfordrende situationer. ”Kan vi med nænsomhed og imødekommenhed rådgive og inspirere vores kunders kunder til at opnå en gældfri fremtid, så er vi kommet langt med vores ambition om at gøre en forskel og vise vejen frem til en sund økonomi", siger kundeservicechef hos Intrum i Sverige, Anders Olsson.

Hvilken rolle spiller et inkassofirma egentlig i en samfundsøkonomi? En yderst vigtig én, mener kollegerne hos Intrum, som hjælper virksomhederne med at få betaling for de varer og services, de har leveret men ikke modtaget betaling for. Samtidig hjælper Intrum virksomhedernes kunder med råd til at blive gældfri. 

– Intrum er en katalysator for sund økonomi for både virksomheder og privatpersoner. Med vores hjælp kan virksomhederne fortsætte deres vækst og udvikling samt ansætte flere medarbejdere, siger Anders Olsson, kundeservicechef hos Intrum i Sverige.

Anders Olsson, kundeservicechef hos Intrum i Sverige, mener at medmenneskelig inkasso er vejen frem til en sund økonomi

- Mange tror, at vi er ligeglade med den gældsramte, men det er langt fra tilfældet. Tværtimod! Vi er vores kunders forlængede arm, og det er helt afgørende for vores succes, at vi har gode og respektfulde dialoger med deres kunder. Først dér kan vi sammen finde holdbare løsninger, siger Camilla Gulsett, chef for bæredygtighed hos Intrum i Skandinavien.

Camilla Gulsett, chef for bæredygtighed hos Intrum i Skandinavien

Etisk inkasso

En af kerneværdierne i Intrums virksomhed er at praktisere etisk inkasso. Det handler dels om at overholde de strenge krav, der fra myndighedernes side stilles til et inkassofirma, dels naturligvis at behandle gældsramte personer og virksomheder med respekt. 

– Vores gældsrådgivere håndterer dagligt ca. 1.500 opkald, og er utroligt gode til at møde mennesker i øjenhøjde. Vi taler med personer, som ofte befinder sig i barske livssituationer, som måske ikke udelukkende handler om økonomi. Derfor er det ekstra vigtigt at være lydhør, empatisk og imødekommende, siger Anders Olsson.

Intrum arbejder samtidig med en langsigtet plan, nemlig at skabe en bæredygtig samfundsøkonomi, hvor mennesker ikke havner i gæld, som de ikke kan betale.

– Vi underviser både lærere og elever om kredit og privatøkonomi. Vi deler samtidig gode råd og oplyser om konsekvenserne ved ikke at betale sine regninger. Gæld påvirker nemlig hele samfundet, ikke kun den gældsramte. Undervisningen foregår på handelsgymnasier og skoler. Formålet er at give eleverne allerede i en ung alder de redskaber, de har brug for, så de kan får bedre kontrol over deres privatøkonomi og dermed undgå at en gæld følger dem ind i voksenlivet, siger Camilla Gulsett.

Derfor vælge vores kunder Intrum

- For vores kunder er det værdifuldt, at vi som deres inkassosamarbejdspartner arbejder med etisk inkasso, fortæller Julia Reuszner, som er administrerende direktør hos Intrum i Sverige.

"At vi hos Intrum arbejder med etisk inkasso bliver værdsat af vores kunder", siger Julia Reuszner, administrerende direktør hos Intrum Sverige
Når vi spørger beslutningstagerne hos vores kunder, hvad de tænker om os, bruger et klart flertal ordet "tillid", når de bliver bedt om at beskrive vores partnerskab. Vores kunder stoler på, at vi tager godt hånd om deres kunder, i overensstemmelse med gældende bestemmelser og lovgivning samt med fokus på etik og empati.
Julia Reuszner, administrerende direktør hos Intrum i Sverige

Kort om Intrum

Intrum leder vejen til en sund økonomi, for privatpersoner, virksomheder og for samfundet som helhed. Vi argumenterer for, at rettidig betaling til virksomheder og organisationer, er en forudsætning for deres fortsatte vækst og udvikling. På samme tid er en sund privatøkonomi grundlaget for god livskvalitet og skaber mulighed for at folk kan opnå deres drømme og mål. Gennem vores services skaber Intrum jobs og muliggør vækst.

Læs mere om vores arbejde med bæredygtighed