Hvordan betaler du for din sommerferie?

Temperaturen er steget og sommeren er over os. Skolerne er lukket og det er tid til en velfortjent sommerferie. Mange vælger at tage til udlandet, for at opleve noget andet end Danmark, og lade batterierne op.

Allerede inden kufferten er pakket, kan ferien være en dyr fornøjelse. Du har sikkert allerede betalt for enten fly, hotel, billeje eller leje af sommerhus. Herudover venter der måske entré til forlystelser, café- og restaurantbesøg, shopping og andre aktiviteter.

Men hvordan finansieres gildet?

Ferie på kredit

I en årlig undersøgelse, har vi spurgt over 1.000 danskere om, hvordan de finansierer deres rejser. Flere end 1 ud af 10 synes, at det er OK at finansiere ferierejser med en betalingsplan, på kredit eller ved låne penge.

Mænd synes i højere grad end kvinder, at det er OK at låne til ferien. Næsten 2 ud af 5 mænd synes det er helt i orden, at låne penge for at betale for en ferierejse, hvor kun 1 ud af 5 kvinder synes det samme.

At kvinderne er mindre tilbøjelige til at betale ferien med kredit, afspejler sig også i, at de har større tendens til at spare op, for at kunne tage på ferie. Over halvdelen af kvinderne i undersøgelsen svarer, at de sparer op hver måned, for at have råd til rejser.

Dyrt at være børnefamilie

For børnefamilier med hjemmeboende børn, kan ferien være en meget dyr affære. Jo flere personer der skal afsted, jo flere penge kræver det selvsagt. Derfor tyr næsten 2 ud af 5 med hjemmeboende børn til, at købe ferierejser via afdrag, med lånte pengene eller på kredit.

Det er ikke kun i Danmark, at børnefamilierne kan have brug for at låne penge til året rejsemål. I Sverige siger hver femte med hjemmeboende børn, at det er OK at finansiere ferierejser med en betalingsplan, på kredit eller ved at låne penge. I Finland mener 3 ud af 10 det samme, og i Storbritannien næsten 4 ud af 10.

Jeg synes det er OK at finansiere en ferierejse med en betalingsplan, på kredit eller ved at bruge lånte penge
Enig i udsagnet: Jeg synes det er OK at finansiere en ferierejse med en betalingsplan, på kredit eller ved at bruge lånte penge.

Gode råd til en sjov sommer, i både ind- og udland

Hav en sjov sommer, fyldt med aktiviteter, som ikke springer banken.

  1. Tag på stranden
  2. Læs en bog
  3. Udendørsspil i park og have. Er vejret til det, så tag kongespil, kroket og petanque under armen, og hav en sjov dag med familie og venner, i parken eller haven.
  4. Tag på museum. Mange museer har gratis entré på udvalgte dage.
  5. Festivaller. I løbet af sommeren er der mange festivaller, som enten er gratis eller billige at deltage i. Undersøg hvilke festivaller der afholdes i dit nærområde.
  6. Tag på cykeltur. Der findes mange smukke cykelruter og har du ikke din egen cykel, koster det ofte ikke særlig meget, at leje en cykel for en dag.