Gæld og inkasso på skoleskemaet

Intrum underviser gymnasieelever omkring gæld, og de risici dårlig gæld kan føre med sig.

Personlig gæld er et voksende problem i samfundet, med en bekymrende mangel på bevidsthed omkring, hvordan man opretholder en sund privatøkonomi, samtidig med et stigende antal muligheder for at gældsætte sig.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Intrum, efterspørger 72% af danskerne, undervisning i privatøkonomi i skolen.

Dorthe Bøjland underviser elever fra Frederikssund Handelsgymnasium

- Vi ser, at der mangler viden på dette område i samfundet. Man kan nemt blive fristet af de seneste trends, promoveret af tidens influencers, og unge mennesker har stor risiko for at blive fanget i en ”gældsfælde”, fordi det kun kræver få klik at købe ting på afdrag - og ofte forstår de ikke fuldt ud betalingsvilkårene. Når først fælden er klappet, kan det være svært at komme ud af den igen, udtaler Jens Hjortflod, Adm. Direktør hos Intrum i Danmark.

Intrums årlig forbrugerundersøgelse European Consumer Payment Report viser, at danskerne anser skolen for at have en vigtig rolle, i at uddanne sine elever i privatøkonomi.

Hele 69% af forældrene med hjemmeboende børn under 18 år svarer, at de synes børn burde lære mere om privatøkonomi i skolen, og 48% synes, at skolen har et stort ansvar i at undervise i emnet. Næsten halvdelen af forældrene svarer også, at de ville ønske, de selv havde lært mere omkring privatøkonomi, da de gik i skole.

Det er vigtigt for os at bidrage til en sund økonomi. Det at uddanne unge mennesker i økonomi, og lære dem at forstå konsekvenser ved ikke at betale sine regninger er med til, at skabe bedre forudsætninger for den enkelte, hvilket i sidste ende afspejler sig i hele vores samfund.
Jens Hjortflod, Adm. Direktør for Intrum i Danmark.