Inflation 2023: Sådan påvirker det bank og finans

Inflation i 2023 og økonomisk barske tider gør, at banker og finansielle virksomheder står overfor udfordringer med at holde hånden under deres kunder, samtidig med at de ønsker vækstmuligheder for deres forretning.

Høj inflation kan føre til øget misligholdelse af betalingsaftaler

Inflation, mad- og energipriser er fortsat høje, og samtidig står banker og finansielle virksomheder i Europa ovenfor et vanskeligt år. Stigende renter kan medføre højere omkostninger indenfor blandt andet boliglån og kreditkort, og meget tyder på, at der er økonomiske udfordringer i sigte.

En ny undersøgelse foretaget af Intrum fremhæver tre temaer, som forventes at dominere 2023 for bank- og finanssektoren:

  1. Inflationen i 2023 har ramt forbrugerne hårdt, og flere forstår ikke hvorfor deres økonomi bliver påvirket selvom de fortsat sparer penge. 
  2. Forbrugere som har en højere uddannelse vil sandsynligvis bedre kunne håndtere deres gæld end de, der ikke har en højere uddannelse.
  3. Europæiske kvinder har det sværere end mænd, når det drejer sig om at håndtere uventede udgifter. 
Inflation i 2023, højere renter og priser udfordrer branchen. Læs mere i Intrums White Paper for banker og finansielle virksomheder.

Sådan kan banker og finansielle virksomheder hjælpe forbrugerne med at håndtere inflationen i 2023

Grundet den høje inflation og det faktum at forbrugerne kæmper dagligt for at få økonomien til at hænge, udtrykker to ud af tre virksomheder fra bank- og finanssektoren bekymring for en stigning i antallet af misligholdte betalingsaftaler, og de forventer samtidig, at kunderne ikke vil kunne indfri deres gæld til det ellers aftalte tidspunkt.

Der er dog muligheder for at hjælpe kunderne — det kan være lige fra at sikre en bedre kommunikation, at bidrage til større forståelse og interesse for økonomi til at tilbyde endnu flere digitale løsninger.

Hvad bør forbrugerne i Europa gøre?

De europæiske forbrugere bliver nødt til at blive dygtigere til at spare op — både på den korte og den lange bane. Og her vil det være en stor fordel hvis bank- og finanssektoren opmuntrer dem. Enkle, fleksible og konkurrencedygtige produkter vil eksempelvis tiltrække flere kunder, der ønsker at spare op. Bank- og finanssektoren kan også med fordel forsøge at forstå grunden til at kvinder i højere grad end mænd er udfordret, når det drejer sig om at spare op, og så prøve at hjælpe netop dem.


White Paper for branchen bank og finans

Hvordan kan inflationen i 2023 tackles?