Hold dig opdateret omkring betalingsadfærd og inkasso  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær en af de første til at få nyttig viden, plus invitationer til webinarer direkte i din indbakke. 

Læs mere ›

European Consumer Payment Report Danmark 2021

Danskerne er bekymrede over inflationen, ligesom de frygter en ny krise. Mens de fleste kom godt gennem pandemien, kæmper hver fjerde fortsat med at betale regningerne.

Hovedresultater fra rapporten

  1. Inflation skaber bekymring

    Inflationen er højere, end den har været i mange år, og det skaber bekymringer hos danskerne. Mens priserne på forbrugsgoder stiger voldsomt, følger danskernes indkomst ikke med i samme tempo.
  2. Danskerne polstrer deres økonomi til endnu en krise

    For mange danskere har pandemien givet anledning til at blive bedre til at styre deres privatøkonomi og bygge en mere stabil fremtid for dem selv og deres familier. Næsten halvdelen af danskerne forventer, at Covid-19 ikke vil være den eneste pandemi eller krise i deres levetid, og ønsker derfor at sikre, at de står økonomisk stærkere før den næste krise. 
  3. Hver fjerde kæmper med at kunne betale regningerne

    Selvom danskerne er et økonomisk bevidst folkefærd, og flertallet har klaret sig godt gennem pandemien, så er der stadig en del af befolkningen, der kæmper med at kunne betale regningerne. Den primære årsag til ikke at betale til tiden er, at de ikke havde pengene og 1 ud af 4 siger også, at de inden for de sidste seks måneder har måtte låne penge eller overskride kreditgrænsen på deres konto for at betale regninger.

Download rapporten