Hold dig opdateret omkring betalingsadfærd og inkasso  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær en af de første til at få nyttig viden, plus invitationer til webinarer direkte i din indbakke. 

Læs mere ›

Nordic Debt Collection Analysis 2018

I vores nordiske inkassoanalyse fokuserer vi på at give økonomisk indblik i de nordiske lande, set fra et inkassoperspektiv. Analysen er hovedsageligt baseret på Intrums omfattende database, som er analyseret i en makroøkonomisk kontekst.

Hovedresultater

Den positive økonomiske udvikling og lave renter, har i de seneste år resulteret i stor efterspørgsel efter kredit, blandt de nordiske forbrugere. Vores data viser vækst i antallet af inkassosager i Norge, Sverige og Finland. I Danmark har udviklinger derimod medført færre inkassosager og lavere beløb forbundet med hver enkelt sag. 

Resultaterne, der er baseret på Intrums egne inkassodata fra Danmark, Finland, Norge og Sverige, viser:

  1. En stigning i inkassosager mellem 2. kvartal 2012 og 2. kvartal 2018 på 35% i Norge, 33% i Sverige og 3% i Finland.
  2. Danmark skiller sig ud fra denne stigning, med et fald i antal inkassosager på 9% og et fald i den gennemsnitlige hovedstol med næsten 50% i perioden.
  3. I både Sverige og Norge er der sket en stigning i antallet af personer over 60 år som optager kredit. Antallet af inkassosager blandt debitorer over 60 år er vokset med 50% i Sverige og med 40% i Norge.

Download rapporten