Hold dig opdateret omkring betalingsadfærd og inkasso  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær en af de første til at få nyttig viden, plus invitationer til webinarer direkte i din indbakke. 

Læs mere ›

European Payment Report Danmark 2020

European Payment Report Danmark beskriver hvilken indflydelse forsinkede betalinger har på udvikling og vækst blandt virksomheder. På baggrund af resultaterne fra rapporten, får vi en bedre forståelse, af virksomhedernes syn på betalingsadfærd.

Vi har udført en undersøgelse blandt 9.980 virksomheder på tværs af 29 europæiske lande, herunder 600 i Danmark, for at få indsigt i betalingsadfærden samt den finansielle sundhed hos virksomhederne.

Ineffektive inddrivelsesprocesser påvirker internationale betalinger

Langsomme og ineffektive inkassoprocesser skaber en barriere for rettidige betalinger på tværs af landegrænser. Vores undersøgelse viser, at dette er en særlig bekymring for danske virksomheder: 51 procent siger, at ineffektivitet eller mangel på grænseoverskridende inddrivelsesprocedurer påvirker den internationale betaling negativt, sammenlignet med det europæiske gennemsnit på 45 procent.

Danske virksomheder presses til at acceptere ugunstige
betalingsbetingelser

Over halvdelen (51 procent) af de danske virksomheder har i løbet af de sidste 12 måneder accepteret længere betalingsfrister, end de føler sig komfortable med, fra et stort/multinationalt selskab, sammenlignet med 43 procent i gennemsnit for Europa. Otte ud af 10 (81 procent) siger, at de har accepteret længere betalingsbetingelser, da de ikke ønskede at skade kundeforholdet. Til sammenligning er det europæiske gennemsnit 69 procent.


Få dybere indsigt - download rapporten!