Hold dig opdateret omkring betalingsadfærd og inkasso  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær en af de første til at få nyttig viden, plus invitationer til webinarer direkte i din indbakke. 

Læs mere ›

European Payment Report Danmark 2019

European Payment Report Danmark beskriver hvilken indflydelse forsinkede betalinger har på udvikling og vækst blandt virksomheder. På baggrund af resultaterne fra rapporten, får vi en bedre forståelse, af virksomhedernes syn på betalingsadfærd.

Hovedresultater

Danske virksomheder søger indsats mod sene betalinger

Af respondenterne fra Danmark siger 52 procent, at de ønsker at se frivillige initiativer fra virksomheder, for at løse problemet med forsinkede betalinger. Dette er betydeligt højere end det europæiske gennemsnit på 33 procent. Derudover er danske virksomheder mindre tilbøjelige til, at ville bekæmpe problemet ved at indføre ny lovgivning, end virksomheder i mange andre europæiske lande. Af de danske virksomheder, der blev spurgt, angiver 24 procent at indførelsen af ny lovgivning ville være den foretrukne løsning, sammenlignet med 45 procent af de europæiske virksomheder, der angiver det samme.

Tab på debitorer er fortsat lav i Danmark

Danmark har et af de laveste niveauer af tab på debitorer i Europa, målt som en procentdel af den samlede årlige omsætning i 2018. Det rapporterede tab på debitorer blandt danske virksomheder udgør 0,8 procent. Selvom dette er en højere procentdel end sidste år, hvor det gennemsnitlig tab på debitorer udgjorde 0,6 procent i Danmark, er det i mellemtiden en del lavere, end dette års gennemsnit blandt europæiske virksomheder på 2,3 procent.


Om European Payment Report Danmark 2019

European Payment Report Danmark 2019 er baseret på en undersøgelse, som blev udført simultant i 29 europæiske lande, i perioden 31. januar til 5. april 2019. Vi har indsamlet data fra 11.856 virksomheder i Europa, herunder 528 i Danmark, for at få indsigt i betalingsadfærden samt den finansielle sundhed hos virksomheder. Undersøgelsen blev udført blandt personer, som identificerer sig selv som enten CFO, Head of Credits, Business Controller eller lignende.

Download rapporten