Hold dig opdateret omkring betalingsadfærd og inkasso  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær en af de første til at få nyttig viden, plus invitationer til webinarer direkte i din indbakke. 

Læs mere ›

European Payment Report 2021

Bliv opdateret omkring udviklingen af forsinkede betalinger og hvordan Covid-19 har påvirket betalingslandskabet i 29 europæiske lande. European Payment Report beskriver hvilken indflydelse forsinkede betalinger har på udvikling og vækst blandt europæiske virksomheder.

European Payment Report beskriver hvilken indflydelse forsinkede betalinger har på udvikling og vækst blandt europæiske virksomheder.

Hovedresultater

  1. Virksomheder er hårdt ramte, men sultne efter et nyt vækstkapitel

    I løbet af de sidste 12 måneder har Covid-19 bragt mange europæiske virksomheder i knæ, og ledere forventer usikkerhed i flere år fremover. Uanset den usikkerhed som pandemien har skabt, er europæiske virksomheder mere entusiastiske omkring vækst og fremtiden, end de har været i mange år.
  2. Betalingsgabet er blevet mindre på grund af statsstøtte - men hvor længe vil det vare

    Statsstøtte, i kombination med strengere betalingsbetingelser, har understøttet likviditet og mindsket tidsperioden mellem den aftalte betalingsfrist og den faktiske betalingsvarighed i nogle lande.
  3. Forsinkede betalinger er fortsat et stort problem

    Risikoen for forsinkede og manglende betalinger vil vokse, når virksomheder når EU-grænserne for statsstøtte, og når statsstøtte trækkes tilbage. Derfor ser selskaber i højere grad på dette som et samfundsspørgsmål som kræver regulatorisk indgriben. Virksomhedsledere siger, at forsinkede betalinger hindrer vækst og bæredygtighed; i nogle lande mere end andre.

Download rapporten


Om European Payment Report 2021

Rapporten er baseret på en undersøgelse foretaget blandt 11.187 virksomheder i 29 europæiske lande, herunder 600 i Danmark, for at få indsigt i betalingsadfærden samt den finansielle sundhed hos europæiske virksomheder. Undersøgelsen blev udført i perioden 26. januar til 16. april 2021.