Hold dig opdateret omkring betalingsadfærd og inkasso  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær en af de første til at få nyttig viden, plus invitationer til webinarer direkte i din indbakke. 

Læs mere ›

European Payment Report 2020

Europas lockdowns har sat virksomhederne under pres. Hvordan påvirker dette virksomhederne i Europa?

Vi har udført en undersøgelse blandt 9.980 virksomheder på tværs af 29 europæiske lande, herunder 600 i Danmark, for at få indsigt i betalingsadfærden samt den finansielle sundhed hos europæiske virksomheder.

35%
presses for at undgå konkurs
Europas virksomheder må acceptere længere betalingsfrister for at undgå en konkurs.
43%
oplever stigende risici
Næsten halvdelen af virksomhederne mener, at risikoen fra debitorer vil stige i løbet af de næste tolv måneder, og 19 procent siger, at den vil stige betydeligt.
51%
presses på likviditeten
Under coronakrisen sagde over halvdelen (51 procent), at forsinkede betalinger pressede virksomhedens likviditet, sammenlignet med 35 procent af de adspurgte før krisen.

Hovedresultater

Betalingsgabet bliver stadig større

Tiden mellem den aftalte betalingsperiode og den faktiske betalingsvarighed er blevet større og 4 ud af 10 mener, at risikoen fra debitorer stige i løbet af de næste tolv måneder. 

Næsten halvdelen siger også, at det voksende betalingsgab er en reel risiko for en bæredygtig vækst. Over halvdelen (51 procent) af de adspurgte sagde under Covid-19-krisen, at forsinkede betalinger presser deres likviditet, sammenlignet med 35 procent før krisen.

Frygt for recession

Næsten 6 ud af 10 respondenter siger, at en paneuropæisk recession er på top tre over udfordringer, når det gælder rettidige betalinger fra forbrugere.

Hotel-, restauration- og fritidsbranchen er ramt hårdt, hvor 42% fra denne branche frygter påvirkningen af en recession - det højeste tal blandt de 11 brancher, vi undersøgte.

Nedskæring af omkostninger og begrænsning af nyansættelser

For at beskytte deres virksomhed og forberede sig til en økonomisk omvæltning, planlægger 38 procent at skære ned på omkostningerne, mens 35 procent vil være mere forsigtige med at optage gæld. 29 procent siger, at de planlægger at begrænse rekruttering for at forberede sig til en recession, hvilket er en stigning fra 18 procent i 2019.


Få dybere indsigt - download rapporten!