Hold dig opdateret omkring betalingsadfærd og inkasso  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær en af de første til at få nyttig viden, plus invitationer til webinarer direkte i din indbakke. 

Læs mere ›

European Payment Report 2018

European Payment Report beskriver hvilken indflydelse forsinkede betalinger har på udvikling og vækst blandt de europæiske virksomheder. På baggrund af resultaterne fra rapporten, får vi en bedre forståelse af, europæiske virksomheders syn på betalingsadfærden i deres land.

Rapport omkring betalingsadfærd og betalingsrisici

Europas SMV'er er stadig under pres, hvor 6 ud af 10 af siger, at de er blevet bedt om at acceptere længere betalingsbetingelser, end de kan klare i deres daglige drift. Over halvdelen (56 %) har accepteret disse krav. Ubalancen mellem store virksomheder og små virksomheder er stadig til stede, selvom andelen af respondenterne der accepterer længere betalingsfrister er faldet i forhold til sidste år.

Som et stærkt tegn på fremgang og en stabil økonomisk udvikling i størstedelen af Europa, rapporterer virksomhederne et reduceret tab på dårlig gæld. I de seneste 12 måneder måtte i gennemsnit 1,7 % af den årlige omsætning afskrives, på grund af manglende betalinger, hvilket er et fald i forhold til 2,14 % i 2017 - og et endnu større fald fra de 2,44 % der blev set i 2016.

Om European Payment Report 2018

European Payment Report 2018 er baseret på en undersøgelse, som blev udført simultant i 29 europæiske lande, i perioden januar til marts 2018. Vi har indsamlet data fra 9.736 virksomheder i Europa, herunder 484 i Danmark, for at få indsigt i betalingsadfærden samt den finansielle sundhed hos europæiske virksomheder. Undersøgelsen blev udført blandt personer, som identificerer sig selv som enten CFO, Head of Credits, Business Controller eller lignende.

Download rapporten