Hold dig opdateret omkring betalingsadfærd og inkasso  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær en af de første til at få nyttig viden, plus invitationer til webinarer direkte i din indbakke. 

Læs mere ›

European Consumer Payment Report Danmark 2019

Rapporten er giver indsigt i de danske forbrugeres syn på deres egen privatøkonomiske situation, herunder deres forbrugsvaner og evne til at håndtere privatøkonomi.

European Consumer Payment Report Danmark 2019 er baseret på en undersøgelse foretaget blandt 1.000 forbrugere. Undersøgelsen i Danmark, er en del af en større europæisk undersøgelse, foretaget i 24 lande. Data er repræsentativt hvad angår køn, alder og regioner.

Hver fjerde oplever finansielt stres

  • 26% oplever, at niveauet af regninger stiger hurtigere end deres indkomst kan følge med.
  • 27% siger, at økonomiske bekymringer påvirker deres generelle velbefindende.
  • 19 % har sjældent penge nok, til at vare indtil udgangen af måneden, når de har betalt deres regninger - det laveste i Europa.
  • 22% har ikke betalt deres regninger til tiden, i løbet af de sidste tolv måneder.

Danskerne overvurderer deres egne økonomiske færdigheder

De danske forbrugere er selvsikre i deres egen økonomisk forståelse, dog svarer en tredjedel forkert i basale økonomiske spørgsmål.

  • 79% mener, at deres økonomiske uddannelse har været tilstrækkelig
  • 30% svarer forkert på basale økonomiske spørgsmål, og kan ikke matche grundlæggende økonomiske termer, (som ÅOP, inflation, kreditvurdering og budget)  til deres korrekte definitioner.
  • Unge i aldersgruppen 18-21 år er især udfordret på den grundlæggende økonomiske forståelse - 55% fejlede.

Dette års rapport introducerer finansielt velværebarometer

Et nyt element i rapporten, er lanceringen af Intrum Financial Wellbeing Barometer. Barometret giver yderligere mulighed for at sammenligne og have føling med forbrugernes finansielle velvære, på tværs af 24 europæiske markeder.

Barometeret præsenterer en samlet score for det finansielle velvære for hvert land – en aggregeret score, kombineret af fire grundpiller; evne til at betale regninger til tiden, kreditfrihed, opsparing til fremtiden og finansiel forståelse.

Download rapporten