Hold dig opdateret omkring betalingsadfærd og inkasso  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær en af de første til at få nyttig viden, plus invitationer til webinarer direkte i din indbakke. 

Læs mere ›

European Consumer Payment Report 2019

European Consumer Payment Report giver indsigt i de europæiske forbrugeres syn på deres egen privatøkonomiske situation, og fungerer således som et barometer for det økonomiske holdepunkt i Europa, set fra forbrugernes synspunkt.

Rapporten er baseret på en undersøgelse foretaget i 24 europæiske lande blandt 24.004 forbrugere. Data er repræsentativt hvad angår køn, alder og regioner. Formålet med rapporten er, at få indsigt i de europæiske forbrugeres hverdag, herunder deres forbrugsvaner og evne til at håndtere privatøkonomi.

Finansielt stres blandt europæiske forbrugere er stigende

  • Næsten halvdelen (45%) af forbrugerne oplever, at niveauet af regninger stiger hurtigere end deres indkomst kan følge med.
  • Selvom størstedelen (75%) af de europæiske forbrugere formår, at lægge en del af deres løn til side hver måned, finder over halvdelen (52%) beløbet for lavt og ville ønske, at de var i stand til at spare mere op.
  • 43% siger, at økonomiske bekymringer påvirker deres generelle velbefindende.

Europæerne overvurderer deres egne økonomiske færdigheder

  • 69% mener, at deres økonomiske uddannelse har været tilstrækkelig
  • 37% svarer forkert på basale økonomiske spørgsmål, og kan ikke matche grundlæggende økonomiske termer, (som ÅOP, inflation, kreditvurdering og budget)  til deres korrekte definitioner.
  • Unge i aldersgruppen 18-21 år er især udfordret på den grundlæggende økonomiske forståelse - 50% fejlede.

Dette års rapport introducerer finansielt velværebarometer

Et nyt element i European Consumer Payment Report 2019, er lanceringen af Intrum Financial Wellbeing Barometer. Barometret giver yderligere mulighed for at sammenligne og have føling med forbrugernes finansielle velvære, på tværs af 24 europæiske markeder.

Barometeret præsenterer en samlet score for det finansielle velvære for hvert land – en aggregeret score, kombineret af fire grundpiller; evne til at betale regninger til tiden, kreditfrihed, opsparing til fremtiden og finansiel forståelse.

På det overordnede finansielle velvære rangerer Tyskland, Østrig og Sverige i toppen, mens Grækenland, Litauen og Polen ligger i bunden.

Download rapporten