Hold dig opdateret omkring betalingsadfærd og inkasso  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær en af de første til at få nyttig viden, plus invitationer til webinarer direkte i din indbakke. 

Læs mere ›

European Consumer Payment Report 2018

European Consumer Payment Report giver indsigt i de europæiske forbrugeres syn på deres egen privatøkonomiske situation, og fungerer således som et barometer for det økonomiske holdepunkt i Europa, set fra forbrugernes synspunkt.

Rapporten er baseret på en undersøgelse foretaget i 24 lande, blandt 24.398 europæere i aldersgruppen 18-65 år. Undersøgelsen indeholder spørgsmål omkring privatøkonomi og blev gennemført i september 2018. Formålet med rapporten er at få indsigt i de europæiske forbrugeres hverdag, herunder deres forbrugsvaner og evne til at håndtere privatøkonomi.

Dette års rapport viser, at et stigende antal forbrugere kæmper med gæld, trods fremgang i økonomien:

  1. Der sket en stigning i opsparingerne - men også i gælden. Et stigende antal kæmper med at få privatøkonomien til at hænge sammen og næsten hver femte har været nødsaget til at låne penge, for at kunne betale deres regninger. Denne gruppe er steget fra 15% til 20% på tre år.
  2. Forældre kæmper mest. Flere end en uf af fire (27%) med børn under 18 år, har i løbet af det sidste år måtte låne penge, til at betale regninger.
  3. 28% af alle forældre i Europa har for nyligt lånt penge, for at købe ting til deres børn - en stigning fra 25% siden sidste år.

Download rapporten