Hold dig opdateret omkring betalingsadfærd og inkasso  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær en af de første til at få nyttig viden, plus invitationer til webinarer direkte i din indbakke. 

Læs mere ›

Inkassoregler

Har du styr på reglerne for inkasso? Ved du eksempelvis hvad der skal stå i rykkeren til dine kunder? eller hvilke krav der er til inkassoprocessen? Få svarerne her.

Krav til rykkerprocessen

Inden du kan sende en sag til inkasso, skal du have fremsend mindst én rykkerskrivelse indeholdende et inkassovarsel. I princippet kan du sende en rykker allerede dagen efter, at en faktura er forfalden. I praksis giver det dog god mening at vente mindst tre arbejdsdage, da en rettidig betaling ofte først når frem efter et par dage. Du må sende alle de rykkere du har lyst til, men du må maksimalt påføre gebyr på 3 af dem. I inkassovarslet skal det fremgå klart, at sagen overdrages til inkasso, såfremt fakturaen ikke betales. Der skal generelt gives 10 dages betalingsfrist, både i rykkerskrivelser og inkassovarslet.

Hvad skal der stå i en rykker

Udover en betalingsfrist på mindst 10 dage, skal rykkerskrivelsen også indeholde en finansiel opgørelse. I opgørelsen angives det skyldige beløb, samt pålagte gebyrer. Herudover skal der specificeres hvilken faktura der er tale om.

Krav til inkassofirmaet

Når du benytter et inkassofirma, skal denne have en gyldig autorisation og udøve god inkassoskik. God inkassoskik vil bl.a. sige, at der ikke anvende metoder, som udsætter nogen for urimelig pression, skade eller ulempe. Alle ansatte hos inkassofirmaet har desuden tavshedspligt.

Besøg på skyldners adresse

For at leve op til den gode inkassoskik, må man ikke opsøge skyldner på steder, hvor der ikke er almindelig adgang, med mindre der er fremsendt en forudgående skriftlig varsling. Det vil sige, at før Intrum sender sine inkassokonsulenter ud på besøg hos kunden, skal der fremsendes et brev som varsler besøget.

I varslingen skal der være angivet stedet, dato og det omtrentlige tidspunkt, hvor besøger vil finde sted. Herudover skal Intrums kontaktinformationer også fremgå. Varslingen om besøget må ikke afsendes, før fristen på de 10 betalingsdage er udløbet.

Skulle det ske, at kunden ikke er at træffe på det varslede tidspunkt, må personlige henvendelser herefter gerne foretages uden yderligere varsel, såfremt dette er anført tydeligt i den første varselsskrivelse.

Er der tale om en privatperson, må personlig henvendelse kun ske på personens bopæl. En undtagelse gælder dog, hvis personen driver egen erhvervsvirksomhed, så kan henvendelse også ske på virksomhedens adresse.


Har du brug for hjælp til inkasso?

Vi tilbyder løsninger, der passe til alle behov og vil meget gerne hjælpe dig.