Trænger din økonomi til en oprydning?

Du drømmer måske om ferie og spekulerer på, hvordan du kan spare op til din drømmedestination, eller måske vil du bare gerne have nogle ekstra penge tilbage på kontoen, når måneden er overstået? Måske har du betalingsproblemer og ved ikke rigtig, hvor du skal begynde at rydde op? Vi giver dig her 6 gode råd til, hvordan du giver din privatøkonomi en overhaling.

  1. Få et overblik. De fleste netbanker giver dig mulighed for at få en slags oversigt over hvad du bruger penge på. Dette er en fantastisk mulighed for at kontrollere, om du prioriterer dine penge rigtigt og hvad du måske bruger unødvendige penge på.
  2. Afdrag på din gæld. Det kan blive dyrt i det lange løb, hvis du ikke betaler din gæld. Hvis det kniber med at finde pengene, kan du kontakte dem, du skylder penge til og se om I kan indgå en aftale. Skulle du stadig få et inkassoadvarsel, er det vigtigt, at du tager det alvorligt. Betal så meget du kan, eller kontakt os, så vi kan forsøge at finde en løsning sammen.
  3. Pas på dit mobilforbrug. Mobiltelefonen kan nemt blive et pengeafløb. Ud over abonnementet betaler du for download af apps, data forbrug, roaming og andre ekstrafunktioner. Skjulte udgifter som abonnementer og e-handel er andre eksempler. Få et overblik over omkostningerne vedrørende telefonen, og hold øje med regningerne. Sørg for at sammenligne priserne.
  4. Gør brug af PBS og e-faktura, hvis det er muligt og betal altid dine regninger inden forfaldsdatoen for at undgå rykkergebyrer og inkasso. Skulle du stadig få et regning fra et inkassobureau, er det vigtigt, at du kontakter inkassobureauet eller kreditoren så hurtigt som muligt for at løse sagen.
  5. Sælg de ting du ikke behøver og køb brugt. Ryd op i skuffer og skabe. Alle har noget, de ikke har brug for længere og ved at sælge det på nettet, kan du tjene lidt ekstra penge. Ligeledes kan det være, du selv finder hvad du søger brugt. Tjek Den Blå Avis eller lignende først. Der er masser af penge at spare ved at købe brugte cykler, sofaer eller udendørsmøbler.
  6. Gør det sjovt at følg et budget! Dette er måske det mest kedelige råd, men det virker i det lange løb. Det bliver nemmere at få et overblik over, hvad du rent faktisk bruger i løbet af en måned, og hvor du muligvis kan spare nogle penge.