8 tips til at komme af med din gæld

Er gældsfælden klappet, kan det være svært at komme ud af den igen. Få gode råd til, hvordan du kan komme godt ud af din gæld.

Mand på telefonen læser tips om at blive gældfri.
Bliv gældfri ved at have et godt overblik over din økonomi. Start med et budget!
 1. Få overblik og lav et budget

  Gennemgå dine kontoudtog og find ud af hvad du egentlig bruger dine penge på. Læg alle dine udgifter ind i et budgetark, for at få det fulde overblik over din økonomi. Dette er også en fantastisk mulighed for at kontrollere, om du prioriterer dine penge rigtigt og hvad du måske bruger unødvendige penge på.

  Har du brug for hjælp til at lave et budget? Download gratis en budgetskabelon her
 2. Lav en liste over alle dine kreditorer

  Skriv ned hvem du skylder penge til, hvor meget du skylder og hvad renten er.
 3. Start med afbetaling af de dyreste lån

  Er der lån med høje renter, er det en fordel at få dem ud af verden så hurtigt som muligt.
 4. Sammenlæg dine lån

  Læg lån sammen hvis muligt, så du kun skylder ét lån. Dette gør det nemmere at betale lånet af, og få et samlet overblik.
 5. Kom af med dine smålån

  I stedet for at betale ligeligt af til alle dine kreditorer, er det en god idé, at komme af med de små lån, som er nemme at betale af med det samme.
 6. Gør brug af automatisk betaling

  Tilmeld dig Betalingsservice, eller sæt en automatisk betaling op i din netbank. På den måde er du sikker på, at du betaler til tiden. Ved at betale dine regninger inden forfaldsdatoen undgår du rykkergebyrer og inkasso. Skulle du stadig få en regning fra et inkassobureau, er det vigtigt, at du kontakter inkassobureauet eller kreditoren så hurtigt som muligt for at løse sagen.
 7. Afdrag på din gæld

  Det kan blive dyrt i det lange løb, hvis du ikke betaler din gæld. Hvis det kniber med at finde alle pengene på én gang, kan du kontakte dem, du skylder penge til og se om I kan indgå en aftale om betaling i rater.
 8. Tal med dine kreditorer

  Det er vigtigt at du snakker med dine kreditorer, så I sammen kan finde en løsning. Ved at holde gang i dialogen, vil du i mange tilfælde kunne få lidt ekstra line. Det kan eksempelvis være, at du kan få rentestop, så din gæld ikke stiger yderligere. Det kan også være, at du kan få sat din gæld på pause, så du kan få lidt luft og måske mulighed for at få smålån af vejen eller betale af på de dyre lån.