Vores bedste opsparingstips
Er du i tvivl om, hvordan du kan spare flest mulige penge op? For at få opsparingskontoen til at bugne, skal du stoppe med at bruge penge på unødigt forbrug. Få 5 gode råd til at spare penge op.
Tips til at spare penge op
Det kan være svært at modstå gode tilbud og rabatter, men det er ikke altid tilfældet, at du faktisk sparer særlig mange penge. Det forholder sig sådan, at du er nødt til at lade være med at bruge penge på unødigt forbrug, for at få opsparingskontoen til at bugne.
- Spar op til en fælles drøm - sammen. Lav fælles opsparingsmål med familien, vennerne eller kæresten. Det er lettere at spare op sammen med nogen. Opret en fælles opsparingskonto, hvor I sparer op til noget sammen, hvad enten det er drømmeferien, et nyt køleskab eller at slippe af med gæld.
- Sæt realistiske mål. Det er vigtigt, at du sætter realistiske opsparingsmål. Det er fjollet, hvis du sætter alle dine penge på opsparingskontoen, så du ikke har penge til noget andet. Sæt dig ned og få overblik over dit budget og hvor meget du kan spare op om måneden.
- Spar op på både langt og kort sigt. Start langsigtede opsparinger, hvor afkastet kan forventes at overstige lånerenten og summen af inflation og skat. Du kan eksempelvis investere i aktier eller oprette en decideret opsparingskonto i banken, hvor du typisk vil opnå en højere rente end på din almindelige lønkonto. For at få den højere rente, vil pengene ofte blive bundet i en periode.
Til opsparing på kortere sigt kan du benytte en almindelig indlånskonto (samme type som din lønkonto), hvor du altid har mulighed for at hæve dine penge, skulle du få brug for dem til for eksempel uforudsete udgifter, ferie eller gaver. Renten vil dog typisk være meget lav. - Få et overblik over din økonomi. Der findes mange gode apps, som kan hjælpe med at få overblik over din økonomi, og hermed gøre det nemmere for dig at se, hvor du nemt kan spare nogle penge, som kan ryge på opsparingskontoen i stedet.
- Prioritér tilbagebetaling af gæld. Det kan være fristende at tage et forbrugslån og leve på kredit i perioder, hvor det er lidt trængt med pengene, men det kan blive vældig dyrt i det lange løb. Prioriter derfor altid at tilbagebetale forbrugslån, kredit (f.eks. ting købt via Mastercard eller på afbetaling) og boliggæld.
Har du en sag hos os?
Et godt sted at starte kan være, at logge ind på vores selvbetjeningsportal. Her får overblik over hvad du skylder på sagen. Har du brug for hjælp, så kontakt os og vi finder en løsning sammen.