Tag kontrol over din økonomi

Det er så en fordel at sætte sig ned og få overblik over sin økonomi. Vi har samlet nogle tips, der gør det lettere for dig at få kontrol over din økonomi.

Læg et budget

Et budget er et enkelt redskab du kan benytte, når du ønsker at få overblik over din økonomi. Med et godt budget ser du hurtigt hvilke faste og variable udgifter du har i løbet af en måned, og om du eventuelt har ekstra penge til rådighed — penge som du for eksempel kan sætte til side til opsparing. Det kan tage lidt tid at lægge et overskueligt og fuldstændigt budget men det vil til gengæld være til stor gavn for dig hele året. 

For at gøre arbejdet med budgettet lettere, kan du downloade vores skabelon her

Gennemgå alle dine abonnementer

Mange af os har abonnementer vi egentlig ikke bruger. Dette gælder alt lige fra abonnementer på ugeblade til træningscentre og diverse streamingtjenester. Har du flere abonnementer du ikke bruger, kan de tilsammen løbe op i et stort beløb hver måneden. Brug en aften på at gennemgå dine abonnementer, og opsig dem du ikke bruger. Du vil måske kunne spare flere hundrede kroner hver måned, og de penge kan du for eksempel sætte ind på en opsparingskonto eller betale af på gæld, så du hurtigere bliver gældfri.

Dame som prøver at få kontrol over sin økonomi
HYPPIG LOMMETYV: Abonnementer på alt fra streamingstjenester til apps tager hurtigt dine penge uden at du mærker det.

Gør det til en sport at spare op!

Nogle elsker at spare op, mens andre ikke helt er så gode til det, eller måske orker de ikke bruge tid på det. At spare op behøver bestemt ikke at være kedeligt. Tværtimod kan du gøre dét at spare og spare op til noget sjovt. Har du for eksempel en ferie du ønsker tage på? Måske er der en større ting, du har lyst til at købe? Eller måske vil du gerne sikre dig en bufferkonto?

Du kan bruge forskellige tricks til at gøre det sjovere at spare op. Sæt dig et mål for hvad du har lyst til at spare op til, og find så de metoder som du synes fungerer bedst for dig. Du kan eksempelvil prøve spareappen Dreams eller Qapital. Før du har set dig om, har du nået dit mål og din drøm kan gå i opfyldelse.

Få oversigt over de største udgiftsposter

Man kan nemt komme til bare at "køre kortet" uden at tænke nærmere over, hvad man rent faktisk bruger penge på. I dag tilbyder de fleste netbanker en oversigt over hvor mange penge man bruger på forskellige kategorier. Et godt tip er at gå ind i oversigten i netbanken og kontrollere hvilke udgiftsposter som trækker de største beløb. Du kan måske skære ned på nogle af dem? Mange af os bruger for eksempel flere penge på mad end nødvendigt. Med lidt planlægning kan du spare penge og samtidig undgå madspild.

Betal kreditkortet ud

Kostede din sommer mere end planlagt? Blev du nødt til at bruge kreditkortet? Eller har du måske nogle kreditkortregninger hængende over hovedet fra tidligere i år? Renterne på kreditkort er ofte høje, og ubetalte kreditkortregninger kan nemt blive meget dyre. Hvis du har mulighed for det, bør du derfor betale kreditkortregningen med det samme.

Hvis du ikke har mulighed for at betale det hele på én gang, er det en god idé at lave en plan for, hvordan du hurtigst muligt kan få betalt regningen. Du kan for eksempel lægge det ind som en fast udgiftspost i dit budget. På den måde kan du sikre, at du ikke bruger pengene på noget andet.

Kom af med problematisk gæld

Er en af dine regninger blevet sendt til inkasso og du således har fået en inkassosag, så er det vigtigt at du reagerer med det samme. Jo hurtigere du reagerer og tager hånd om din gæld, jo hurtigere kan du få den betalt og komme af med den.

At blive sendt til Inkasso er ikke farligt, og havner du hos os, hjælper vi dig med at finde en løsning. Du kan enten logge direkte på selvbetjeningsportalen eller du kan kontakte os via telefon eller e-mail.