Brug Black Friday smart

Fristes du let af udsalg og reklamer? Til Black Friday lokker butikkerne med tilbud og vil have dig til at købe så meget som muligt. Udsalgsskiltene lyser op i alle butikker og webshops, og vi fristes af "ekstremt gode tilbud", uanset hvor vi vender os. Ved at bruge Black Friday smart, kan du gøre nogle gode kup og modstå unødige fristelser.

Hvis du bruger Black Friday rigtigt, kan du være heldig og gøre nogle gode kup. Men hvis du bruger udsalget til at købe ting, du ikke har brug for, eller ikke har råd til, kaster du bare penge ud ad vinduet.

Læs videre og få 5 gode råd til, hvordan du får mest ud ad Black Friday.

Tomt butiksvindue med udsalgsskilt

1) Planlæg og lav research på forhånd

Inden den store shoppingdag for alvor går over stablen, bør du planlægge dine indkøb på forhånd og beslutte dig for, hvor mange penge du vil bruge. Hvis du holder dig til planen, undgår du en masse impulskøb på ting, du ikke har brug for - og måske heller ikke har råd til.

Det kan også være en god idé, at holde øje med priserne på de produkter, du planlægger at købe, inden udsalget begynder. Sider som Price Runner sammenligner priser fra forskellige butikker for dig, så du kan finde de billigste førpriser. Skriv førprisen ned, og sammenlign den med den nedsatte pris. Hvor meget sparer du faktisk ved at købe varen på udsalg?

Hvis du ikke har undersøgt førpriserne på forhånd, bør du tjekke at varerne faktisk er sat ned.

2) Køb ting du rent faktisk har brug for

Før du kaster dig ud i havet af tilbud, kan det være en god idé at tænke nøje over, hvad du rent faktisk har brug for, og hvilke reelle behov du har. Hvis du bruger Black Friday til at købe julegaver, kan du spare penge ting, du alligevel skal købe. Og hvis du f.eks. står og skal have udskifte hvidevare eller andre apparater, kan du være heldig at spare en hel del, ved at købe det til Black Friday.

Husk dog, at en billig vare ikke er billig, hvis du ikke har brug for den. Så spilder du bare penge.

Dame shopper i tøjbutik
Bruger du Black Friday smart, vil du kunne gøre nogle gode tilbud. Bruger du imidlertid dagen på at købe ting, du ikke har brug for, kaster du penge ud ad vinduet.

3) Brug ikke penge, du ikke har

Hvis du ikke har penge til rådighed til, at købe de ting du ønsker, kan det være fristende at trække kreditkortet frem, eller drage fordel af tilbuddet om at betale senere. Men når du udsætter betalingen, udsætter du også problemet.

Vores bedste råd er, at du lader være med at udsætte betalingen eller bruger kreditkortet, hvis du ikke har mulighed for at betale med det samme. Med andre ord: Brug ikke penge, du ikke har!

4) Lad dig ikke narre til at købe mere end nødvendigt

Det er let at blive fristet til at købe mere, end du har planlagt, når du ser tilbudsskiltene glinse mod dig fra alle sider. Butikkerne placerer gerne småting i nærheden af kassen i håb om, at du impulsivt vil kaste det i kurven, når du er på vej til at betale. Mange småkøb vil i sidste ende kunne udgøre store summer.

Onlinebutikkerne prøver også gerne at friste dig med for eksempel gratis fragt, hvis du tilføjer en eller to varer mere. Det bliver ofte meget dyrere, fordi du får købt noget, du ikke rigtig har brug for, som alligevel ender med at koster mere end hvad fragten ville gøre.

Udsalg
Overforbrug af tøj er en af de største miljøudfordringer. Spørg dig selv om du overhovedet har brug for at købe. Det vil din pengepung og miljøet takke dig for.

5) Tænk over dit forbrug

Vi forbruger mere og mere, og på dage som Black Friday er det fristende at købe mere, end vi egentlig har brug for.

Overforbrug af tøj er en af ​​de største miljøudfordringer, så før du kaster dig ud i Black Fridays shoppingmekka, kan det være en god idé at spørge dig selv, om du overhovedet har brug for at købe noget som helst?

Bruger du Black Friday smart og kun køber ting, der dækker dine reelle behov, sparer du penge og skåner i sidste ende også miljøet.