5 tips som gør det lettere at overholde opsparingsplanen

Uanset om du sparer op til dit drømmehus, en rejse eller et nyt køkken, kan det være svært at forblive motiveret og overholde opsparingsplanen. Få her gode råd til hvordan du nemmere kan spare op og overholde din plan.

Par laver mad sammen
Føles din bolig for træng og ønsker du at spare op til dit drømmehjem. Med en realistisk opsparingsplan og et godt budget skal det nok lykkes.
 1. Betal dig selv først

  En velkendt opsparingsstrategi har været, at overføre det resterende beløb fra forbrugskontoen til opsparingskontoen i slutningen af ​​måneden. Denne strategi anbefales dog ikke, da den fremmer forbrug før opsparing. Prioriter i stedet at betale dig selv først, når du får løn.
 2. Sæt automatisk faste træk op

  Det er lettere at betale dig selv først, hvis du opretter en fast overførsel i din netbank, den dag du får løn. Så undgår du også fristelsen til at bruge flere penge på ting, du ikke har brug for. Faste overførsler kan nemt sættes op i de fleste netbanker.

  Læs også: 7 tips til hvordan du kan reducere dit forbrug
 3. Gem hele eller dele af ekstra indkomster

  Det er helt almindeligt at øge sit forbruget i takt med at lønnen stiger, men opsparingskontoen vokser hurtigere, hvis du investerer den ekstra indtægt i den i stedet. Gør det til en vane, at sætte hele eller en del af den ekstra indkomst ind på din opsparingskonto. Det kan være indkomst fra skattepenge, feriepenge eller fra salg af de ting du ikke længere bruger.
 4. Opret forskellige opsparingskonti

  Eftersom du har forskellige typer opsparingsmål, bør du også oprette opsparingskonti til forskellige formål.

  For at gøre det mere motiverende at spare op, kan du give dine konti navne som for eksempel "Drømmehus", "Rejse til Thailand" eller "Nyt køkken".

  Andre konti du bør have er en budgetkonto og en ”bufferkonto” til uforudsete udgifter. Derudover er det klogt at starte tidligt med en pensionsopsparing.
 5. Vær tro mod din opsparingsplan og dit budget

  For at nå dine opsparingsmål er det vigtigt at være tro mod opsparingsplanen. Nogle gange er der måneder der har lidt ekstra omkostninger, som gør det vanskeligt at spare op. Derfor er det vigtigt at spare mere op andre måneder, så du når dit opsparingsmål for året.

Med en realistisk opsparingsplan, et godt budget og sund fornuft formår du snildt at fylde sparegrisen.