Tjekliste til en god sommerøkonomi

Selvom du er på ferie, betyder det ikke, at alt andet stopper. Her finder du 4 gode råd til, hvordan du undgår en ubehagelig start på hverdagen efter sommerferien.

Du er ikke alene, hvis du har tendens til at lægge regninger i en skuffe, for så at betale dem senere. Desværre glemmer man hurtigt alt om regningerne i skuffen, og det er især kedeligt, at glemme at betale dem før du tager på ferie. Hvis du sørger for at få kontrol over regningerne før sommerferien, vil du kunne tage på ferie med god samvittighed, og samtidig starte op igen efter ferien uden bekymringer.

Her er en tjekliste over, hvad du skal huske på, før du tager på sommerferie:

Feriestemning ved kanal
Bliv økonomisk ferieklar og undgå unødvendige omkostninger i løbet af sommeren.

1. Læg regninger til betaling

Det nemmeste råd er måske, at sætte alle regninger fra skuffen til betaling via netbank. Før du tager på ferie, bør du lave en gennemgang af alle de regninger der er kommet i postkassen og/eller netbank. Kan du betale dem med det samme, så gør det. Tilføj eventuelt de regninger, som forfalder snart.

2. Opret en budgetkonto

Få kontrol over alle dine faste udgifter, ved at oprette en budgetkonto. Når du får løn, kan du lave en automatisk overførsel til din budgetkonto, der svarer til det gennemsnitlige beløb af dine faste udgifter. På den måde kan du altid være sikker på, at du har råd til at betale dine regninger. Med budgetkontoen sørger banken for, at regningerne bliver betalt til tiden og du behøver derfor hverken tænke på forfaldsdato eller girokort.

Du kan få hjælp af din bank til at oprette en budgetkonto, og tilføje dine faste udgifter som husleje, vand, el, gas, forsikringer mv.

3. Sæt abonnementer på pause

Hvis det er muligt, kan du spare mange penge på, at sætte de abonnementer du ikke bruger i ferien på pause. Det kan f.eks. gælde abonnementer til fitness, aviser og måltidskasser.

4. Ryd op i inkassogæld

Har du modtaget et inkassovarsel, eller har en sag til inkasso? Så skal du følge op på sagen så hurtigt som muligt. Kontakt os hvis du har spørgsmål, eller ønsker råd om, hvordan du kan slippe af med gælden.