Tips til en sjov ferie på budget

Ferien kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, og ende med at gøre dig mere stresset end afslappet. Heldigvis findes der mange sjove aktiviteter du kan lave, uden det koster en formue.

Få tips til, hvordan du kan nyde din ferie uden at sprænge budgettet.

Folk på cykeltur i Nyhavn, København.
I mange af Danmarks store byer kan du leje bycykler til gode priser, så du kan opdage byen fra cykelsadlen.

Vær turist i egen by

Du kan opleve meget spænende i din egen by, som du måske ikke har tænkt over. På sider som visitdenmark.dk kan du finde aktiviteter for enhver smag. Og faktisk kan du også på visitdenmark.dk finde en liste over seværdigheder, som du kan opleve ganske gratis.

I mange af Danmarks store byer kan du leje bycykler til gode priser, så du kan opdage byen fra cykelsadlen. Flere byer har også elektriske løbehjul, som gør det både sjovt og nemt at komme rundt i alle de forskellige bydele. 

Har du penge til overs, kan du tage en hotelovernatning i egen by, bare for sjov. En nat på hotel vil give en følelse af at blive forkælet, uden at skulle købe en flybillet, eller pådrage sig andre uforudsete omkostninger. Og hotellets morgenmad kan ofte give en ekstra følelse af luksus.

Tag på camping

Campingferien er en god måde at få samvær med familien på. Der findes campingpladser over det meste af Danmark, hvor det eneste du behøver er dit eget telt eller en campingvogn. Mange campingpladser har også hytter du kan leje.

Der findes mange forskellige typer campingferie, hvad end du er børnefamilie eller par, om du ønsker at ”komme i kontakt med naturen” eller ønsker noget mere luksuriøst.

Find campingpladser i Danmark

Familie på telttur i det fri
Campingferien er en god måde at få samvær med familien på og komme i kontakt med naturen.

Tag ud i naturen

Du kan foretage dig mange ting udendørs. Er vejret godt kan du tage i skoven eller på stranden.

En dag på stranden kan være en billig måde, at få en hel dag til at gå med afslapning og aktiviteter for både børn og voksne. Hvis du medbringer bolde, frisbees, mad og drikkevarer hjemmefra, kan strandturen næsten gøres gratis.

Du kan også tage på cykeltur. Der findes mange smukke cykelruter og har du ikke din egen cykel, koster det ofte ikke særlig meget, at leje en cykel for en dag.

Mor og barn går hånd i hånd ad en smuk sti
Er vejret godt kan du tage i skoven eller på stranden. Der findes mange smukke steder og ruter, som du kan opleve på den måde, du bedst kan lide - om det er på cykel, i bil eller til fods.

Brug sommeren til at samle kræfter

Det er ingen der har sagt, at der skal ske noget hele tiden, for at du skal have en god ferie.

Nogle gange kan det være nok at slappe af og genoplade batterierne. Hvis vejret er dårligt, kan du finde en god bog og sætte dig godt til rette i sofaen.

Kvinde holder picnik i det fri
Lav en picnic i det fri og tag en god bog med under armen.