Fra lykkerus til inkassokrav - hvad nu?

Har du for nylig modtaget et inkassokrav? Få 5 gode tips til hvordan du slipper ud af inkassokniben og får en bedre økonomi.

Det er let at lade sig rive med og mærke en følelse af lykke, når webshops og andre butikker har en masse tilbud og annoncerer med kæmpe udsalg og besparelser. Af og til kan det også være fristende at udsætte betalingen lidt eller køre kreditkortet igennem.

Men hvis du glemmer at betale regningen eller af en anden grund ikke betaler, kan besparelsen ved et køb hurtigt blive dyr, når der løber renter på købet. Derfor er det vigtigt at betale regningen så hurtigt som muligt, så ikke kreditor tager yderligere skridt for at sikre sig betaling via inkasso.

Mand betaler inkassokrav online med kreditkort | Intrum
Lykken kan være kortvarig, hvis du køber uden at betale. Så kan der vente et inkassokrav. Sker det, så kontakt os og vi hjælper dig | Intrum

Når kravet sendes til inkasso - sådan håndterer du inkassokniben

Skulle det alligevel ske, at du ender med en inkassosag hos os, så får du her 5 gode tips til, hvad du kan gøre for igen at få styr på situationen:

 1. Sæt dig ind i din sag

  Find ud af hvem kravet er fra, og hvor meget der skyldes.  Log ind på vores selvbetjeningsportal og få et overblik. Har du mulighed for at betale det udestående beløb på én gang? Gør det gerne, så sagen kan blive afsluttet.
 2. Har du brug for mere information?

  Hvis du har brug for mere information om din sag, og du har været inde på selvbetjeningsportalen uden at finde de ønskede oplysninger, så er du meget velkommen til at kontakte os. Husk at have dit sags- eller journalnummer klar.
 3. Inkassorådgiveren kan hjælpe dig med at finde en løsning

  Er du kommet i en situation, hvor det er vanskeligt for dig at betale, så anbefaler vi, at du tager kontakt til vores inkassorådgivere så hurtigt som muligt. Sammen kan I finde en løsning og husk - vi er her for at hjælpe dig med at finde en løsning, så du igen kan få kontrol over din økonomi.
 4. Undersøg muligheden for en afdragsordning

  Hvis du ikke har mulighed for at betale det samlede beløb på én gang, så hjælper vores inkassorådgivere dig gerne - også med at finde individuelle, gode og holdbare løsninger til dig.
 5. Følg op på sagen

  Hvis du har fået en betalingsaftale eller afdragsordning med os, så er det vigtigt, at du overholder betalingsfristerne. Hold også øje med at pengene bliver trukket, hvis din afdragsordning er tilmeldt PBS, Betalingsservice. Hvis betalingen ikke fremgår af din netbankoversigt, så kan du betale via selvbetjeningsportalen.