7 hurtige tips til en bedre studieøkonomi

Økonomien som studerende kan være en udfordring, især når du jonglerer med undervisning, sociale aktiviteter og daglige udgifter. Men frygt ej, for vi har sammensat syv hurtige og effektive tips til at forbedre din studieøkonomi.

Uanset om du står over for dyre studiebøger eller drømmer om at rejse, vil disse råd hjælpe dig med at strække dine penge længere og undgå økonomiske bekymringer. Så lad os dykke ned i disse smarte strategier for at hjælpe dig med at få mest muligt ud af din studietid.

Studerende
  1. Udnyt dit studiekort til at få rabatter, hvor det er muligt, f.eks. på offentlig transport, på caféer og hos frisøren.
  2. Sælg ting eller tøj, som du ikke bruger, på steder som Tise, Trendsales eller Vinted.
  3. Køb studiebøger brugt. Du kan spare mange penge ved at købe bøger fra tidligere studerende i stedet for at købe dem nye. Hvis du ikke kan finde brugte bøger, er det en god idé at bruge nogle minutter på at undersøge, hvilken boghandel der sælger de nødvendige bøger billigst.
  4. Rejs uden for sæsonen og spar penge på både flybilletter og hoteller. Derudover kan du reducere rejseudgifterne yderligere ved at leje en lejlighed eller et værelse på Airbnb.
  5. Skær ned på småudgifter, der æder en stor del af dit budget i løbet af en måned, f.eks. dyr kaffe eller aftensmad i kantinen. Lav i stedet madpakke derhjemme og tag instantkaffe med.
  6. Planlæg dine dagligvareindkøb uge for uge og brug det, du allerede har i køleskabet og køkkenskabene.
  7. Betal altid regningerne til tiden for at undgå rykkergebyrer og inkasso. Skulle du alligevel få en regning til inkasso, er det vigtigt, at du kontakter inkassobureauet eller kreditor så hurtigt som muligt for at løse sagen.

    Er du kommet til inkasso hos Intrum, så gå ikke i panik. Vores inkassorådgivere er her for at hjælpe dig; tal med os om din økonomiske situation og vi vil gøre hvad vi kan for dig. Kontakt os hvis du har spørgsmål, eller ønsker råd om, hvordan du kan slippe af med gælden.