Hold dig opdateret omkring betalingsadfærd og inkasso  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær en af de første til at få nyttig viden, plus invitationer til webinarer direkte i din indbakke. 

Læs mere ›

Nordic Debt Collection Analysis 2021 no. 1

Analysen viser, størstedelen af den nordiske arbejdsstyrke har beholdt deres job og reduceret deres forbrug under Covid-19-pandemien. Det har parasdoksalt resulteret i, at et flertal husstande har en mere robust privatøkonomi nu sammenlignet med før coronaudbruddet. Samtidig har Covid-19 også udvidet de økonomiske uligheder i samfundet.

Rapporten er baseret på millioner af anonymiserede inkassosager fra Intrum i Danmark, Finland, Norge og Sverige og viser, at personer med lave indkomster er blevet uforholdsmæssigt ramt af arbejdsløshed og betalingsvanskeligheder, mens personer med højere indkomst har set en forbedring i deres økonomi.

Hovedresultater

  1. Antallet af inkassosager faldt hurtigt da pandemien ramte regionen, idet regeringer indførte politikker for at begrænse økonomiske trængsler, kreditorer foretog foranstaltninger for at øge overbærenhed i kreditgivningen, og forbrugernes forbrug faldt.
  2. Sammenhængen mellem økonomisk vækst og kredittab er blevet brudt - antallet af konkurser er faldet på trods af dårlige økonomiske forhold.
  3. Efterspørgslen efter kredit er flyttet fra forbrug til bolig, hvilket repræsenterer en reduktion i kreditrisici.

Download analysen